Mobilem se dá zaplatit všechno

Parkovné

ÚČEL PLATBY
Platba za placené parkoviště
KLIENT
Města, obchodní domy, pořadatelé venkovních akcí
TECHNOLOGIE
teleParking
REFERENCE
Toto řešení využívá například město Tábor

Systém teleParking je komplexní softwarové řešení umožňující nejen městům a obcím nabízet platbu parkovného prostřednictvím mobilního telefonu. Parkovné uživatel zaplatí pomocí Premium SMS na prefixu 902. Cena parkovného se může lišit podle městských zón nebo ulic. Pro provozovatele parkovacích zón znamená úsporu investic do nových parkovacích automatů a reálně zvyšuje objem vybraných finančních prostředků za parkování.

Celý systém je uživatelsky jednoduchý a přívětivý. Ze strany města umožňuje jednoduchou kontrolu zaplacení parkovného přes chytrý telefon s operačním systémem Android. Systém je imunní vůči zneužití jak zvenčí (řidič), tak zevnitř (provozovatel). Cena SMS parkovného může být různá v jednotlivých zónách ve městě a může se lišit i počtem minut, náš systém umožňuje nastavení rozdílných zón. Po odeslání objednávkové SMS řidičem na základě čísla parkomatu nebo názvu ulice systém sám určí aktuální cenu parkovného (počet minut) a obratem řidiči zašle zpět placenou SMS. Po skončení parkovného řidiči přijde zdarma informační SMS o konci zaplacené doby. Řidič může v případě potřeby kdykoli pohodlně prodloužit dobu parkovného bez nutnosti návratu na parkoviště. Parkomaty mohou mít i denní tarify, tzn. cenu za 24 hodin parkování.

Provozovatel parkovného (popř: městský úřad nebo městská policie) může nastavovat cenu parkovného a sledovat provoz v online statistikách. Statistiky mohou být libovolně upraveny podle konkrétních požadavků města. Android aplikace pro kontrolory umožňuje kontrolu zaplacení parkovného podle registrační značky vozidla. Kontrolor zadá do zařízení registrační značku vozidla a aplikace mu zobrazí detaily o zakoupeném parkovném a jeho platnosti. Aplikace navíc umožňuje vybrat ze seznamu konkrétní ulici a zobrazit seznam aktuálně platných parkovných v dané ulici a časy jejich vypršení.

Další možnosti zpoplatnění

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!